• A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona szervezeti felépítése

    Egészségügyi csoport:

    Biztosítja az ellátást igénybe vevők ellátását. Az egészségügyi ellátás keretén belül köteles gondoskodni:

    • az egészség megőrzését szolgáló felvilágosításról,
    • rendszeres orvosi felügyeletről,
    • szükség szerinti ápolásról,
    • szakorvosi ellátáshoz való hozzájutásról,
    • kórházi kezeléshez való hozzájutásról,
    • a jogszabályi előírásoknak megfelelő gyógyszerellátásról és a
    • gyógyászati segédeszközök biztosításáról,
    • a takarítók munkájának irányításáról,
    • munka- és tűzvédelmi feladatok ellátásáról.

    Mentálhigiénés csoport:

    Biztosítja az ellátást igénybe vevők mentálhigiénés ellátását. Ennek keretében biztosítja:

    • az egyénre szabott bánásmódot,
    • konfliktushelyzetek kialakulásának megelőzését,
    • a szabadidő kulturált eltöltésének feltételeit,
    • az ellátottak családi és társadalmi kapcsolatainak fenntartását,
    • gondozási tervek megvalósítását,
    • a hitélet gyakorlásának feltételeit,
    • segíti, támogatja az intézményen belüli kis közösségek, társas kapcsolatok kialakulását és működését,
    • a ellátást igénybe vevők korának, egészségi állapotának, képességeinek és egyéni adottságainak figyelembe vételével az aktivitást segítő fizikai, szellemi, szórakoztató és kulturális tevékenységet.

    Pénzügyi- és számviteli csoport:

    Feladata az intézmény pénzgazdálkodásával, vagyonváltozásával kapcsolatos események rögzítése, nyilvántartások vezetése. Ezen belül:

    • pénzforgalmi szemléletű, kettős könyvviteli nyilvántartás naprakész vezetése, számítógépes program segítségével,
    • számlaellenőrzés, érvényesítés,
    • szállítói követelések átutalása,
    • bevételek beszedése,
    • ellátottakkal kapcsolatos nyilvántartások vezetése
    • térítési díjak számfejtése, beszedése, hátralékok behajtása
    • pénzkezelés bonyolítása, pénztárellenőri feladatok ellátása
    • munkaügyi feladatok ellátása, nyilvántartások vezetése,
    • közalkalmazottak juttatásainak számfejtése a Magyar Államkincstár
    • bérszámfejtő programjának alkalmazásával,
    • TB ügyintézéssel kapcsolatos nyilvántartások, szabadságok, betegszabadságok nyilvántartása,
    • közalkalmazotti jogviszony létesítéséhez szükséges pályáztatások lebonyolítása,
    • kötelezettségvállalások analitikus nyilvántartásának vezetése,
    • előirányzat felhasználási- és likviditási tervek elkészítése,
    • telephelyenkénti és ellátás-típusonkénti könyvelés,
    • tárgyi eszközök analitikus nyilvántartása,
    • kis értékű tárgyi eszközök, készletek nyilvántartása,
    • időszaki ellenőrző egyeztetések, zárlati munkák, statisztikák,
    • költségvetés, beszámolók, jelentések elkészítése,
    • bizonylati rend, nyilvántartási- és elszámolási rend betartása,
    • idegen betétkönyvek kezelése,
    • informatikai adatvédelem biztosítása,
    • iktatás, levelezés, irattározás, (levelek, közlönyök),
    • irodaszer beszerzés, elosztás,
    • számítógépes adatszolgáltatás biztosítása
    • belső ellenőrzési tevékenység

    Anyag-, eszközgazdálkodási és műszaki csoport:

    Feladata az intézmény működésének biztosítása. Ezen belül:

    • karbantartási, kisjavítási feladatok elvégzése, a sürgősségi, fontossági sorrend betartása,
    • energiaellátás zavartalansága,
    • pipere mosoda működtetése,
    • gépjárművek üzemeltetése, szállítási feladatok elvégzése,
    • textíliák beszerzése, tisztítása, javítása, cseréje,
    • leltározás, selejtezés lebonyolítása,
    • raktározási feladatok ellátása,
    • felesleges készlet feltárása, hasznosítása,
    • éves karbantartási-beszerzési terv készítése,
    • hagyatékkal kapcsolatos ügyintézés,
    • idegen értéktárgyak kezelése,
    • vagyonvédelmi feladatok ellátása,
    • belső ellenőrzési tevékenység

    Élelmezési csoport:

    Feladata az intézmény lakóinak és közalkalmazottainak élelmezése, a konyhaüzem működtetése, a HACCP rendszer előírásai szerint. A bentlakók életkori sajátosságainak, valamint az egészséges táplálkozás követelményeinek megfelelően a közétkeztetésre vonatkozó szabályok figyelembe vételével napi háromszori főétkezést biztosít. Ezen belül:

    • élelmezési anyagok beszerzése, raktározása,
    • konyhatechnológiai feladatok, higiénés feladatok,
    • élelmezéssel kapcsolatos ügyvitel,
    • étlap tervezések, normál-diétás étrend kialakítása,
    • ételkészítés, elosztás, tárolás, mosogatás,
    • előírások betartása, a konyhaüzem általános rendjének biztosítása
    • belső ellenőrzési tevékenység

    Kapcsolódó dokumentumok:

    Szervezeti és Működési Szabályzat 2024 (PDF formátumban)

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.