Panaszkezelés

Panaszok és közérdekű bejelentések kezeléséről

A Fővárosi Önkormányzat Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonánál az intézmény a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény szerinti belső visszaélésbejelentési rendszert működtet.

Jogszabályi előírás:

  • a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (továbbiakban: Panasztörvény)
  • A szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. tv. (továbbiakban: Szoc. törvény)

Bejelentés menete:

Az intézmény működésével kapcsolatban szóban vagy írásban panaszt és közérdekű bejelentést bárki szabadon tehet.

A bejelentést szóban az intézmény vezetőjénél személyesen, vagy telefonon lehet megtenni:

  • cím: 1064 Budapest, Rózsa utca 67.
  • telefon: 06-1-311-48-50

Írásban panaszt vagy közérdekű bejelentést tenni az intézmény levelezési címére küldött postai levélben vagy e-mailben lehet az alábbi elérhetőségen:

  • cím: 1064 Budapest, Rózsa utca 67.
  • e-mail: rozsa @ vazsonyiidosotthon.hu

Szóbeli bejelentés esetén:

A szóbeli panaszt vagy a szóbeli közérdekű bejelentést az eljárásra jogosult szerv írásba foglalja és a panaszos vagy a közérdekű bejelentő számára másodpéldányban átadja.

Ha az intézményhez érkező panasz vagy a közérdekű bejelentés tárgya szerint nem az intézmény az eljárásra jogosult szerv, a panaszt vagy a közérdekű bejelentést a beérkezésétől számított nyolc napon belül az eljárásra jogosult szervhez átadásra kerül. Az áttételről a panaszost vagy a közérdekű bejelentőt az áttétellel egyidejűleg az intézmény értesíti. Ha a közérdekű bejelentés jogszabály megalkotására vagy módosítására irányuló javaslatot tartalmaz, azt a jogalkotói hatáskörrel rendelkező személynek vagy szervnek is megküldésre kerül.

A panaszt és a közérdekű bejelentést, (ha a törvény eltérően nem rendelkezik) az intézményhez történő beérkezésétől számított harminc napon belül kerül kivizsgálásra, kivételt képez a Szoc. törvény 94/E § 14 bekezdés alapján tett panasz esetén.

Panaszkezelési szabályzat megtekintése. (PDF)

 

 

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.